Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nda Bildiri Sunumu Gerçekleştirdik

34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde gerçekleşen 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve uygulamada olduğumuz Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması Projesi kapsamında "Alüminyum Şekillendirilmesinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazları" konulu sunumumuzu gerçekleştirdik.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç ve Metalurji ve Malzeme Mühendisi Yaşar Akça tarafından hazırlanan bildiri sunumu 15 Ocak Çarşamba günü İstanbul WOW Convention Center Artemis salonunda gerçekleşti.

Sunumda alüminyum üretimi, alüminyum üretiminde enerji, Türkiye’de alüminyum tüketimi, enerji verimsizliğinin nedenleri, uygulama hataları, enerji verimsizliği ve ürün, enerji verimsizliği ve çevre gibi çeşitli başlıklar üzerinde duruldu.   

Sonuç olarak sektörün hızla büyümesi, artan enerji maliyetleri (yüzey işlemli ürünlerin taleplerinin artması), ithalatta bazı ülkelerin enerji sertifikası talep etmesi, yasal yaptırımlar ve küresel rekabet gibi nedenlerden dolayı işletmelerin enerji çalışmalarını yapmak zorunda olduğu vurgulandı.