BLM201 Tasarım Yazılımları dersinde öğrencilerimiz LABVIEW ve NI ELVIS II platformu kullanarak 4-rakamlı bir PC voltmetre tasarladılar. Bir gerilim kaynağından aldıkları voltajı rakamlarına ayırıp, multiplex tekniği kullanarak ELVIS II üzerinde gösterdiler. Projeler B blokta poster ve fiziki sistem olarak sergilendi.
LabVIEW programlama platformu enstrumantasyon, kontrol, işaret işleme, süreç kontrolü vb. konularda kullanıcısına çok hızlı sistem geliştirme imkanı sunmaktadır. Kaliteli arayüz grafiği ve zengin kütüphanesi ile programcılar yazılı programlama dillerine kıyasla on katı veya daha hızlı program ve sistem geliştirme imkanı bulurlar.