UNIDO ve TÜBİTAK’tan Öğrencilerimize Sertifika

10 Mart 2016

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Oğuzhan Oktay Büyük ve Yusuf Korkmaz Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile TÜBİTAK’tan iki başarı sertifikası aldı.

Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile ülkemizde TÜBİTAK’ın yürüttüğü, enerji ve çevre konusunda girişimci iş fikirlerinin yarıştığı Global Cleantech Innovation Programme’ın (GCIP) Türkiye 2015 yarışmasında "A Mobile Application System to Manage Electricity Consumption” isimli projeleriyle yarı finale kalan öğrencilerimiz, önce yarı final sertifikası ardından Genç Girişimci Özel Ödülü sertifikası aldılar.

Dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformu olan GCIP’ın Haziran 2015’te İstanbul’da düzenlenen ayağında sundukları projeyle beğeni toplayan genç ikili, 199 girişimci arasından yarı finale kalan tek öğrenci takımı, ardından Genç Girişimci Özel Ödülü’nün sahibi oldular. Öğrencilerimize ödül kazandıran proje, akıllı sayaçlar için sorunları en aza indiren bir donanım cihazı ve enerji takibi için çalışan bir mobil uygulamayı kapsıyor. Enerji verimliliği kategorisinde yarışan proje, kaçak elektrik kullanımının tespiti, anlık enerji kullanımının takip ve analiz edilmesi ile akıllı tüketici kavramını gerçekleştirmeyi ve %30 enerji verimliliği sağlıyor. 

Sertifikalarını alan öğrencilerimiz başarılarını paylaşmak için Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Yılmaz Çamurcu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Nizam ile birlikte Mütevelli Heyet Başkanımız İsmail Gerçek ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman’ı makamlarında ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Mütevelli Heyet Başkanımız ve Rektörümüz iki genci kutlayarak başarılarının devamını temenni ettiler.