Türkiye İnovasyon Haftası 2013 Fuarı Gerçekleşti

Üniversitemiz, Alüminyum Test, Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası 2013 Fuarında” yerini aldı. Yenilikçi proje ve teknolojilerin sergilendiği fuarda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi standına çok sayıda ziyaret gerçekleşti. Üniversitemiz projelenin sergilendiği fuara bilim insanları, özel sektörde çalışan araştırmacılar ve öğrenciler katıldı. Ayrıca; Ekonomi Bakanı Sn. Zafer ÇAĞLAYAN, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir TOPBAŞ, Sn. Valimiz Hüseyin Avni Mutlu, İMMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. TAHSİN ÖZTİRYAKİ, THY Genel Müdürü Hamdi Topçu, FSMVÜ Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Musa DUMAN ve Sn. Dekanımız Prof. Dr. Fevzi YILMAZ Standımızı ziyaret ettiler. Üniversitemizde gerçekleştirilen projelerden ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Fuarda, Alüminyum ekstrüzyon yöntemiyle şekillendirilmesi sırasında oluşan yüzey hataları tespit etmek için ALUTEAM tarafından geliştirilen Zeki Kusur Tespit Sistemi (SDDS-Smart Defect Dedection System) İnovasyon fuarında sergilendi. Zeki Kusur Tespit Sistemi alüminyum profil üretiminde yüzde 30'lara ulaşan hataları oluştuğu anda tespit ederek, hataların daha da büyümesini engellenmesini sağlıyor. Alüminyum profillerde ölçüsel hataların tespiti geliştirilen “Kesit Ölçüsel Hata Belirleme Optik Ölçüm Sistemi” Projesi hakkında bilgi verildi. ALUTEAM ’de Hızlı prototipleme teknolojisi ile üretimi gerçekleştirilen ve üretilebilecek ürünler hakkında ziyaretçilere bilgi verildi. Çok sayıda firma ile iş görüşmeleri gerçekleştirildi.