Kürreler ve Zerreler Maddenin Sırları Konferansı

Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, kürreler ve zerreler arasındaki ortaklıkları, canlı ve cansız varlıklar açısından fayda ve zararlarını Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen "Kürreler ve Zerreler Maddenin Sırları” konferansında ele aldı.

Kandilli Yerleşkesi’nde düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, kâinattaki canlı ve cansız tüm varlıkların yapı elemanlarının aynı olduğu vurgusuyla bu ortaklığın birlikte yaşamayı mümkün kıldığını aktardı. Kâinatın en büyük ve en küçük parçaları olan kürreler (gezegenler) ve zerrelerin (nanotozlar) ortak bileşenlerden oluştuğunu “Yer kabuğunda olan her şeyden insanda da vardır. Sadece oranlar değişir.” sözleriyle açıklayan Yılmaz, bilimin çağımızda zerreleri anlamaya yöneldiğinin altını çizdi. “İnsanoğlu Ay’a insan, Mars’a uydu gönderdi. Şimdilerde ABD’de Ay’a seyahat planları yapılıyor. Artık zerreleri anlamlandırma çağındayız. Nanopartiküller alanında çalışmalar yapılıyor ve nanoteknolojiler gelişiyor.” diyen Yılmaz, umulandan fazla faydası bulunan aynı zamanda zararları da olan nanopartiküllerin tekstil, tıp, kozmetik, hazır giyim gibi birçok alanda kullanılarak ekonomiye büyük katkı sağladığını da dile getirdi.