ICSG 2015'e Katıldık!

30 Nisan 2015

Yürütme Kurulu Başkanlığını Rektör Yardımcımız Prof. Ümit D. Arınç’ın, Bilim Kurulu Başkanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. A. Yılmaz Çamurcu’nun yaptığı “3.Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı”nda (ICSG 2015) yerimizi aldık.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının himayelerinde düzenlenen, Üniversitemizin de destek verdiği Kongre’nin açılış konuşmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ve  Rektör Yardımcımız Prof. Ümit D. Arınç yaptılar. İki gün süren kongrede akıllı şebeke sistemleri, akıllı elektrik şebekeleri, enerjinin geleceği, teknoparklar, yenilebilir enerji yatırımları gibi konularda akademisyenler ve sektörün öncü firmaları tarafından sunumlar yapıldı.

Kongrenin bildiri programında ilk gün 4 oturum gerçekleşti. “Akıllı Şebeke Sistemleri ve Mimarileri” isimli ilk oturum, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Avni Morgül başkanlığında yapıldı. Günün son oturumu ise Prof. Dr. A. Yılmaz Çamurcu yönetiminde “Akıllı Şebeke Ağları ve İletişim Teknikleri” alanında düzenlendi. İkinci gün ise Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, “Akıllı Şehirler için Yenilikçi Uygulamalar ve Örnek Çalışmalar” oturumunun başkanlığını üstlendi.

Mühendislik Fakültesi Fuar Alanında Ziyaretçilerini Ağırladı

Ulusal ve uluslararası firmalar ve kurumlar bildirilerin ve konferansların yanında kurdukları stantlarda da son teknolojilerini tanıttı. Üniversitemiz de Mühendislik Fakültesi olarak fuar alanında ziyaretçilerini ağırladı. Ziyaretçilerimiz arasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç’un yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yetkililer, sektör temsilcileri ve öğrenciler de yer aldı. Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri standımızı ziyaret eden firma ve kurum yetkililerine eğitim ve projelerden söz etti.

3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı’nın kapanış konuşmalarında Rektör Yardımcımız Prof. Ümit D. Arınç çok başarılı bir kongre ve fuar geçirdiklerini, önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir organizasyon yapmak istediklerini ifade etti. Prof. Dr. A. Yılmaz Çamurcu ise üniversitelerin kongreye katkıları üzerinde durarak gelecek yıl katkıların daha da artması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kongreye katkı sunan bilim kurulu üyelerine Prof. Arınç tarafından sertifika takdim edildi, ödül töreninde ise üç ayrı kategoride En İyi Bildiri Ödülleri verildi.