Üç Yeni Projemize İSTKA’dan Destek
Üniversitemiz, Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) ve Girişimci Alüminyum Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) tarafından ortaklaşa hazırlanan “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması” Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) 2014 Yılı Mali Destek Programları “Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı (EVK)” kapsamında başarılı bulunan projeler arasında yer almıştır. 

Proje kapsamında, İstanbul ve çevresinde alüminyum sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde sistem veya kullanım kaynaklı enerji kayıplarının ve çevreye verdiği zararların belirlenmesi için test ve ölçüm çalışmaları çok sayıda firma işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Çalışmalar sonucunda firmalara önerilerde bulunulacak ve sonuçları takip edilecektir.

        Projenin Genel Amacı: Alüminyum sektörünün üretim kapasitesi ve çeşitliliğinin artırılması temel esasında, sektörün üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan aydınlatma, iklimlendirme, enerji dönüşümü ve ısı transferinde en yüksek verimin elde edilmesi, enerji talebinin azaltılması ve sera gazlarının salınımlarının azaltılması amaçlanmıştır. Mevcut altyapı ve ilavelerle işletmelerin mevcut ürünlerinin iyileştirilmesi ve yeni ürünler geliştirmeleri sağlanarak aynı miktar enerji ile katma değeri yüksek üretim yapabilmelerini sağlamak. İşletmelerin mevcut üretim süreçlerinin enerji verimli hale gelmesi için gerekli çalışmaları yapmak.

Enderun Çocuk Üniversitesi :  Üniversitemiz Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nün koordinatörlüğünde uygulanacak olan projede Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kaymakamlığı, Uluslararası Enderun Bilim ve Eğitim Derneği ise proje ortaklarıdırlar. Zeytinburnu İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise proje iştirakçisidir. Proje kapsamında üstün zekalı ve yetenekli öğrencilere yönelik bir Çocuk Üniversitesi kurulacaktır. Toplam proje bütçesi  1.019.004,00 TL'dir.

       Zeka İstanbul : Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü koordinatörlüğünde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla uygulanacak proje kapsamında İstanbul’un 39 ilçesinde görev yapan rehber öğretmenler üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesinde kullanılan testlerin uygulanması konusunda eğitimlerden geçirilecek ve üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin keşfi bu sayede kolaylaşmış olacaktır. Üstün olduğu tespit edilen öğrenciler kendilerine uygun olan eğitim programlarına yönlendirilecektir. Toplam proje bütçesi  991.414,00 TL'dir.

       Kazanan projelerimizin üniversitemiz, İstanbul halkı ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.