2019 Yılı mezunlarımızdan Selin Daldaban ile röportaj yaptık.

Adınız

Selin Daldaban

Bölüm

Bilgisayar Mühendisliği

Mezuniyet yılı

2019 yılı mezunuyum.

Nerede çalışıyorsun?

Vodafone'da çalışıyorum.

Hangi birim?

Operasyon-Database Operation Specialist

İş ararken yaşadığın zorluklar nelerdir?

Linkedin ve Kariyer.net üzerinden başvurularda bulundum. Ancak, ilanların çoğu gelen iş başvurularını biriktirip bir katalog gibi gerektiğinde bakılmak üzere açıldığından sahte ilanlar biraz sinir bozucu oldu diyebilirim.

İşe girme sürecinde neler yaşadın?

Linkedin'den başvuruda bulundum. Linkedin, Vodafone'un kendi sitesine yönlendirdi. CV'mi doldurdum. Bir hafta içinde insan kaynakları geri dönüş yapıp görüşmeye çağırdı. İnsan kaynakları ve Line Manager’im ile görüştük. Projelerimi, şimdiye kadar neler ile uğraştığımı detaylı bir şekilde anlattım. Ardından Senior Manager ile görüştük. Sohbet havasında bir görüşme oldu. Kendimden, projelerimden ve görüştüğümüz pozisyonun detaylarını konuştuk. Sonrasında olumlu dönüş aldım.

Aldığın eğitimin ne gibi faydası oldu?

Aldığım eğitimin en büyük faydası, okulumuzun birinci sınıftan itibaren projeye yönelik bir eğitim sistemine sahip olmasıydı. Her dersten mutlaka vize ve final zamanı projeler verilir. Böylelikle birinci sınıftan başlayarak CV’nizi ve Github’larınızı doldurmaya başlayabiliyorsunuz.

Diğer üniversite mezunlarıyla konuştuğunda, aldığın eğitimde ne gibi farklılıklar görüyorsun?

Başka üniversitelerdeki arkadaşlarımla konuştuğumda daha çok programlama dilini uygulamalı olarak iyi seviyede öğrendiğimizi net bir şekilde görüyorum.

Aldığın eğitiminde bir eksiklik hissediyor musun?

Eksiklik hissetmiyorum. Okuldayken derslerin yoğunluğundan bazen şikayet ediyorduk ama iş arama süresindeyken, okulda gördüğümüz herşeyin ne kadar önemli olduğunu anladım. 

FSMVÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünü tercih edecek öğrencilere tavsiyelerin nelerdir?

Yoğun bir eğitim hayatı olacağına emin olabilirsiniz. Ama ne kadar yoğun olursa bu sizin için gerçekten faydalı olacaktır. Okulun, öğretmenlerin sunduğu fırsatları doğru değerlendirin. İleride hangi alanlar, diller popüler ise oraya yatırım yapın. Başka okullarda siz öğretmenlerin peşinden koşarsınız ama burada öğretmenler sizi teşvik eder, sizin için araştırmalar yapar. Ben severek gidiyordum ve bu okulun farkını çok gördüm.