18. Avrasya Pencere Fuarı’nda Alüminyum Özel Bölümüne Katıldık

8-11 Mart 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 18. Uluslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil, Üretim Teknolojileri ve Makineleri, Yalıtım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünler Fuarı’nda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi olarak ziyaretçilerimizi ağırladık.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, PÜKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Tamer ve GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz gibi alüminyum sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı açılış programında yer alarak sektörün duayenleri ve genç girişimcilerle sohbet etti.

Fuarda Alüminyum özel bölümünde, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği ile birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Fuarın ikinci gününde düzenlediğimiz Cephe Sistemlerinde Güncel Gelişmeler paneline Karakalem Mimarlık’tan Mimar Nevin Güney Tok Dünden Bugüne Alüminyum Pencere başlıklı sunumu ile katılırken, Albond- Sistem Metal’den Volkan Terzioğlu Alüminyum Kompozit Panel ve Tuna Yapı’dan Mimar Atilla Çetinkaya Cephe Sistemlerinde Yeni Tanımlar başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Panel sonrasında gerçekleşen kokteylde katılımcılar konu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Günün ikinci kısmında ALUTEAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç, ALUTEAM-Alüminyum Sektörü Ortaklığında Neler Yapılabilir? başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından program Dünden Bugüne Alüminyum paneli ile devam etti. Panelde PÜKAD (Pencere ve Kapı Sektörü Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muzaffer Tamer, Burak Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Demir ve Alfa Metal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bakaner tecrübelerini ve sektörel değerlendirmeleri katılımcılar ile paylaştı. Panel sonunda Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Alüminyum Vefa Ödülleri “Genç Girişimciler” teması ile sahiplerini buldu.

Fuarın üçüncü günü olan 10 Mart 2017 Cuma günü Obal Alüminyum’dan Ayhan Atalay’ın moderatörlüğünde  Danieli Breda’dan Gabriele Macedonio Ekstrüzyon Üretim Sistemleri – Güncel Gelişmeler başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki programda Dünya Gazetesi’nden Dr. Rüştü Bozkurt Alüminyumda Katma Değeri Arttırmanın Yeni Koşulları konusunda katılımcıları bilgilendirirken, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz Alüminyum Sektörüne Genel Bir Bakış sunumuyla sektörel değerlendirmelerde bulundu.

Dört gün süren fuar boyunca ziyaretçiler ALUTEAM standında merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı, olası işbirlikleri ve proje önerileri değerlendirildi.