WeekEng 2022 Hafta Sonu Teknoloji Zirvesi Etkinliği Gerçekleşti

Bilgisayar ve Yazılım  Mühendisliği Bölümünün koordinesiyle IEEE FSMVÜ Öğrenci Kolu, Biyomedikal Teknlojiler, Yeni Nesil AR-GE ve RoboAkademi Kulübleri destekleriyle WeekEng Hafta Sonu Teknoloji Zirvesi, 14-15 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşti.

2021 yılında pandemi nedeniyle online düzenlenen etkinlik bu yıl da dijital ortamda sektörden ve akademiden konuşmacıları öğrencilerle buluştu. Geçmiş yıllara göre daha fazla konuşmacının yer aldığı WeekEng’22’de konuşmacılar ve dinleyiciler dünyanın farklı yerlerinden bağlanarak dinleyiciler ile buluştu.

14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen sunumlarla başlayan WeekEng'22 etkinliğinde aynı gün iki panel oturumu gerçekleştirildi.

  • Yapılan ilk panel oturumunda "Dijital Teknolojilerde Günümüzden 2030’a Gelişim Süreci" konuşuldu ve "Yasin Karadayı (HAVELSAN)", "Abdulkadir Pay (BTK Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanlığı)" ve "Vedat Güneş (Anadolu Sigorta : BI & Analytics Manager)" konuşmalarını gerçekleştirdi. 
  • İkinci panel oturumunda "Veri Bilimi ve Derin Öğrenme Teknolojileri" konusu konuşuldu. Doç. Dr. Yusuf Yaslan (İTÜ), Ali Kılıç ( Intellium: Founder & Managing Partner & CEO) ve Gökhan Özbulak(TUBITAK: Chief Researcher) konuşmalarını gerçekleştirdi.

15 Mayıs Pazar günü ise "Mühendislikte Robotik, Yapay Zeka ve Kalibrasyon alanlarındaki gelişmeler" isimli panel oturumu gerçekleştirildi. Bu panel oturumunda, "Prof. Dr. Şeref Naci Engin (RoboGör-YTÜ)", "Lutfi Okay (ALTINAY Teknoloji)", "Doç.Dr. Sanem Sarıel (İTÜ)" ve "Dr. Erkan Danaci (TÜBİTAK-UME)" konuşmalarını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen panel sonrasında ise konuşmacılarımız sırayla şu sunumları gerçekleştirdi:

  • Veri Bilimi ve Derin Öğrenme - Mustafa Özlü (Savunma Sanayi Başkanlığı-Uzman)
  • Developer Olarak Sektöre Giriş - Melikşah Şimşek (AMAZON) 

Etkinlikte teknolojinin bugünkü ve gelecekteki gelişmeleri üzerine çok değerli konuşmalar gerçekleştirildi. Gelecek sene yapılacak olan WeekEng'23 etkinliğinde görüşmek dileğiyle.

Detaylı bilgi için:

www.weekeng.org