Yerküre Kaynaklarının Doğru Kullanımı ve Ülkelerin Refahı Semineri

Mühendislik Fakültesi, Çevre ve Enerji dersi kapsamında "Yerküre Kaynaklarının Doğru Kullanımı ve Ülkelerin Refahı" adlı seminer 12 Kasım 2020 tarihinde Zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. 
 
 Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz'ın sunumu ile başlayan seminer, özellikle yer küre kaynaklarının ülkeler tarafından kullanımına yönelik sayısal verilerin paylaşılması ile başladı. Mevcut kaynaklar ve dünyamızın sürdürülebilirlik limitleri göz önünde bulunarak, Dünya'nin önde gelen ülkelerin ve Türkiye'nin durumu detaylı olarak incelenmiştir.
 
 Dünya ülkelerinin kaynak kullanımı ve halklarına sunduğu refahın ilişkisi incelenerek, özellikle aşırı tüketim sonucu, kaynakları kısıtlı ve refah seviyesi düşük ülkelerin sıkıntılarına vurgu yapan Dr. Fevzi Yılmaz, Sosyal Örgütlere bu durumun düzeltilmesi ile ilgili büyük sorumluluk düştüğünü aktardı.
 
 Mevcut emisyon salınımları ve bunun sektörel dağılımları ile ilgili veriler paylaşıldıktan sonra sürdürülebiliriliğin önündeki en büyük engelin refah seviyesi yüksek ülkelerin lüks ve konfor arayışı sebebiyle öbür tüketim olduğunun altı çizilmiştir.
 
 Yoğun bir katılımın gösterildiği seminer, soru-cevap bölümü ile sonlandırıldı. Sayın Prof. Dr. Fevzi Yılmaz'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.