Yenilenebilir Enerji Konferansı

Türkiye’den Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Ümit Doğay Arınç ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın katıldığı AREC Dördüncü Yenilenebilir Enerji Konferansı, 18-20 Mayıs 2015’te Amman/Ürdün’de gerçekleştirildi.

Enerji ekonomisi, enerji yönetimi ve yenilenebilir enerji konularının tartışıldığı, işbirliği görüşmelerinin de yapıldığı Geneva Oteli’ndeki konferansa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan (MENA) çok sayıda delege katıldı. Öğretim üyeleri Arınç ve Yılmaz enerji yönetiminde melez teknolojileri konu alan çalışmayı sunarak panel tartışmalarına katkı verdiler. AREC (Arab Yenilenebilir Enerji Komisyonu) etkinliğinin sergi kısmına Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Güney Doğu Galvaniz şirketi yöneticileri de katıldı. 12 Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesinin enerji konusundaki üst STK’larından biri olan AREC’in başkanlığını Ürdün Prensi Assem Bin Nayef yürütüyor.