Yapılar ve Deprem Etkisi Semineri

Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Celep'in konuşmacı olarak katıldığı "Yapılar ve Deprem Etkisi Semineri", 03 Aralık 2012 Pazartesi günü saat: 14.00'de Haliç Yerleşkesi'nde gerçekleşti. Prof. Dr. Zekai Celep, Yapılar ve Deprem Etkisi Semineri’nde deprem hasarlarının; taşıyıcı sistem tasarımındaki hatalardan ve inşaat safhasında yapılan hatalardan kaynaklandığını söyledi. “Binalar bir zincir gibi halkalardan meydana gelir. Deprem anında en zayıf olan halkadan dolayı bina zarar görür. Malzemeden çalmaktan çok dikkatsizlik, kurallara uymamak binaların ciddi hasarlar görmesine, yıkılmasına sebep olur. Bu sebeple detaylara sadece proje üzerinde değil şantiyede de önem verilmeli.” dedi. Depremlerde binaların, medyanın yansıttığı eksik malzeme kullanımından çok göz ardı edilen küçük eksikler sebebiyle hasar gördüğünü belirtti. 2011 yılında Van Depreminde zarar gören binaların fotoğraflarından derlediği örnek sunumu öğrencilerle paylaşan CELEP, öğrencilere en küçük ayrıntıya bile dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.