Türk Tarih Kurumu ile Röportaj

14 Kasım 2019 tarihinde Türk Tarih Kurumu, Dekanımız Prof. Dr. Fevzi YILMAZ ile röportaj gerçekleşirdi. Dekanımız röportaja, Fatih Sultan Mehmed hakkında verdiği bilgilerle başladı. Daha sonra Şahi toplarının yapımı ve top döküm teknolojlerinden bahsetti. Örnek minyatür bir top üzerinden göstererek topların süslemelerini anlattı. Osmanlı’da toplara ‘’balyemez, amanvermez’’ gibi isimler konulduğunu söyleyerek konuya dikkat çekti. Ayrıca Üniversitemizin tarihinden, yerleşkemizden bahsetti ve bunun Şahi toplarıyla ilgili bağlantısını ele aldı. Şu anda Mühendislik Fakültemizin de içinde bulunduğu Haliç Yerleşkesi’nde Osmanlı Dönemi’nde ‘’Kara Mühendisliğin’’ temellerinin atıldığını belirtti. Söz konusu yerleşkede geçmişte top malzemeleri bakımı ve araçlarıyla ilgili eğitim verildiğini de söyledi ve röportaj sona erdi.