Tele-Sağlık İstanbul projemizin final toplantısı gerçekleştirildi.

Tele-Sağlık İstanbul projemizin final toplantısı gerçekleştirildi

Proje kapsamında, geliştirilen giyilebilir EKG cihazının tanıtımı ve 2.Ortak Akıl Arama Toplantısı gerçekleştirildi

İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında; Mühendislik Fakültemiz, Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden, Yrd. Doç. Dr. Haydar ÖZKAN’ın yürütücülüğünde ve Yrd. Doç. Dr. Orhan Özhan’ın danışmanlığında kabul gören projemizin final ve 2. Ortak Akıl Arama toplantısı 20 Kasım Pazartesi günü gerçekleşmiştir. Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın açılış konuşması ile başlayan toplantımıza başta proje ortaklarımız Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sayın Mustafa UZUN, Sayın Özlem AYDIN ve Sayın Özge TÜZMEN; Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi’den Doç. Dr. Gökçen Başaranoğlu ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Sayın Muzaffer SARAÇ, Sayın Gülşen MOLLA ve Sayın Figen YILMAZ ve özel sektörden projemizle ilgili ve çalışmalarımızı takipte olan bir çok firmanın katılımı ile gerçekleşmiştir.

Toplantımız Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Fevzi YILMAZ’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, proje koordinatörümüz Yrd.Dç.Dr Haydar ÖZKAN’ın, geliştirilen giyilebilir EKG cihazının tanıtımını içeren sunumu ile devam etmiştir. İlk bölümün sonlarında katılımcılar ile soru cevap şeklinde konuşmalar gerçekleşmiştir. Toplantının ikinci kısmında ise geliştirilen giyilebilir EKG cihazının son hali ve birkaç farklı versiyonu tanıtılmıştır. Cihazlar, gerçek zamanlı olarak, kişi üzerinde ECG ve nabız ölçümleri ile test edilmiş ve sonuçların başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Katılımcıların soru-cevapları ile toplantı son bulmuştur.

Projemizde geliştirdiğimiz giyilebilir EKG cihazının Ülkemize, Milletimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.