TÜBİTAK’tan Yeni Proje Desteği

28 Şubat 2019

TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destekleme Programı kapsamında Koç Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Berna  Morova tarafından hazırlanan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlisi Musa Aydın’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Fiber Demeti ve Yapılandırılmış Aydınlatma Kullanan Yüksek Çözünürlüklü Mikroendoskop” adlı araştırma projesi destek almaya hak kazandı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin araştırmacı üniversite olarak dâhil olduğu “Fiber Demeti ve Yapılandırılmış Aydınlatma Kullanan Yüksek Çözünürlüklü Mikroendoskop” projesi kapsamında; fiber demeti içeren ve bir lazer tarama yöntemi olan yapılandırılmış aydınlatma mikroskobisi görüntüleme konsepti ile çalışan mikroendoskop floresans görüntüleme sisteminin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu görüntüleme sistemi başta hastalıklı karaciğer görüntüleme uygulamaları olmak üzere biyolojik doku ve hücresel yapıların yüksek çözünürlüklü görüntülenmesi uygulamalarına yönelik olarak geliştirilecektir.