TÜBİTAK MARTEK’te Patent Haftası Etkinliği

26 Nisan 2017

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) ve Proje Yönetim Merkezi olarak, TÜBİTAK MARTEK tarafından düzenlenen Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası etkinliğine katıldık. Etkinlik kapsamında “Yeni Patent Kanununun Ülke Ekonomisine Katkısı Ve Patentlerin Ticarileştirilmesi” konulu panel gerçekleştirildi.  

Moderatörlüğünü Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel'in yaptığı panelde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. Ebubekir KOÇ, İstanbul Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Leyla Türker Şener, İstanbul Bilim Üniversitesi’ nden Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. N. Ayşe Odoman Boztosun ve Adres Patent Yönetim Kurulu üyesi, Avrupa Patent ve Marka Vekili Av. Ali Çavuşoğlu panelist olarak yer aldı.

ALUTEAM Müdürü Ebubekir Koç, “Patentlerin Ticarileştirilmesi” başlığı altında; ALUTEAM’de sanayi kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilen patente konu çalışmaların ticarileşme süreçlerinin nasıl gerçekleştiği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.