TÜBİTAK 1001 Projesi'ne Üniversitemizden Araştırmacı Desteği

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayla GÜLCÜ'nün araştırmacı olarak yer aldığı " Üniversite Ders Çizelgeleme Problemi İçin Gürbüz Çözüm Algoritmaları" isimli proje destek almaya hak kazanmıştır. Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje ile ilgili özet bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Proje Adı: Üniversite Ders Çizelgeleme Problemi İçin Gürbüz Çözüm Algoritmaları

Program Adı: 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Can Akkan

Yürütücü Üniversite: Sabancı Üniversitesi

Araştırmacı Üniversite: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

Proje Süresi: 24 ay

Proje Başlangıç Tarihi: 15 Mayıs 2018

Proje Bütçesi: 116,878.00

Projenin Amacı: Çizelgeleme problemleri için gürbüz (robust) çözümler üretecek algoritmalar geliştirmektir. Bir çizelge oluşturulup duyurulduktan sonra katı kısıtlarda olan değişikliklerden dolaylı olurluluğunu kaybedip tekrar olurlu hale getirilmesi için tamir edildiğinde çok fazla değişmeyen (stabil) ve çözüm kalitesini ölçen amaç fonksiyonu değeri çok kötüleşmeyen yeni çizelgeler elde edilebiliyorsa o çizelgeye gürbüz çizelge denmektedir. Projede geliştirilmesi amaçlanan sezgisel algoritmalar ve temsili gürbüzlük ölçütleri ile Pareto sınırındaki çözümler çözüm gürbüzlüğü (stabilite) ve nitelik (kalite) gürbüzlüğü açısından karşılaştırılacaktır. Böylece proje ile bu alandaki araştırma literatüründe önemli bir boşluğun doldurulması da hedeflenmektedir.