FSMVÜ | Sempozyumumuz Basında Kendine Yer Buldu
Sempozyumumuz Basında Kendine Yer Buldu

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Avni Morgül, biyomedikal sektöründe ithalatın ihracatın onda biri mertebesinde olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde ihracatı yükseltmek için neler yapacağımızı tartışıyoruz. Türkiye'de sektör çok hızlı ilerliyor. İleride çok daha güzel olacağına inanıyoruz." dedi.

Biyomedikal Elektronik Tasarım ve Araştırma Merkezi (BETAM) tarafından düzenlenen 1. Ulusal Biyomedikal Cihaz Tasarımı ve Üretimi Sempozyumu, FSMVÜ'nün Haliç yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Aynı zamanda BETAM Müdürü de olan Prof. Dr. Avni Morgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin İstanbul Kalkınma Ajansı'nın teşvikiyle kurulduğunu anlattı.

Biyomedikal imalat sektöründe, özellikle elektronik biyomedikal cihazların imalatı ve araştırması konularında şirketleri ve akademisyenleri bilgilendirmeyi, teşvik etmeyi, laboratuvarlar imkanlarından faydalanmalarını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Morgül, Türkiye'nin biyomedikal cihazlar konusunda daha çok ithalatçı konumda olduğunu vurguladı.

Avni Morgül, "Sempozyumu, biyomedikal işiyle ilgilenen öğrencilerin, akademisyenlerin Türkiye'de biyomedikal cihaz imalatı konusundaki problemlerle tanışması için yapıyoruz. Bu problemlerin çözülmesi için neler yapılmış, firmalar neler yapıyor, Türkiye'nin durumu nedir? Sempozyumda bunları konuşacağız. Şu anda biyomedikal sektöründe maalesef zayıfız. İthalatımız ihracatımızın onda biri mertebesinde. Önümüzdeki dönemde ihracatı yükseltmek için neler yapacağımızı tartışıyoruz. Türkiye'de sektör çok hızlı ilerliyor. İleride çok daha güzel olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

. . .