Sektör Toplantılarımız Devam Ediyor

Sektör Toplantılarımız Devam Ediyor

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü olarak işbirliklerimizi güçlendirmek ve öğrencilerimize farklı alanlar açmak için yaptığımız toplantılardan bir yenisini Bıçakcılar Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile gerçekleştirdik.

Haliç Yerleşkemizdeki Biyomedikal Laboratuvarımızda 18 Aralık Salı günü Bıçakcılar Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. Arge Yöneticisi Yunus Emre Tokmak’ı ağırladık. Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Haydar Özkan ve Dr. Öğr. Üyesi Orhan Özhan ile gerçekleştirilen toplantımıza son sınıf öğrencilerimiz de katıldı.

Toplantıda son sınıf öğrencilerimiz bitirme projelerinin hazırlık aşamalarından bahsederek fikir alış-verişinde bulundu. Öğrencilerimize bu aşamada tavsiyelerde bulunan Tokmak, “Özgün niteliklerle problemi çözmek önemli, özellikle son sınıf öğrencilerinin ‘fikri ürüne nasıl çevirebiliriz’ kısmını düşünmeleri lazım” diyerek yaptıkları projeleri hayata geçirmeleri konusunda bilgiler verdi.

Fikrin arkasındaki fırsatı iyi değerlendirin

Tokmak, “Profesyonel hayatta fikirlerinizi hayata geçirin fakat fikrinizi parayı veren kişinin anlayacağı şekilde anlatın. Yani fikrinizi iş planı içerisine sokun” diyerek öğrencilerimize iş hayatıyla ilgili tavsiyede bulundu.

Şirket hakkında detaylı bilgiler veren Tokmak, ASELSAN ile işbirliği içerisinde olduklarını belirterek şirketin tanıtım videosunun gösterimiyle toplantıya devam etti.  Son olarak öğrencilerimizin iş, staj ve müfredatta gördükleri dersler konusunda da bilgi paylaşan Tokmak ile önümüzdeki dönemlerde üniversitemizle işbirliği yapmak adına tekrar bir araya geleceğiz.