Projemizin Saha Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim Araştırma Merkezi ile GALSİAD (Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülmekte olan “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması” projemizin önemli bir ayağı olan saha çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Alüminyum sektörünün üretim kapasitesi ve çeşitliliğinin artırılması temel esasında, sektörün üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan aydınlatma, iklimlendirme, enerji dönüşümü ve ısı transferinde en yüksek verimin elde edilmesi ve enerji talebinin azaltılmasının amaçlandığı proje kapsamında, alüminyum profil, döküm ve levha üretimi yapan firmalarda test ve ölçüm faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Şimdiye kadar Mertcan Metal, Aluneg Alüminyum, Altınel Alüminyum, Yavuz Alüminyum, Okyanus Alüminyum, Nakış Metal, Alfa Metal ve Onat Profil’de test ve ölçüm çalışmaları yapıldı. Testlere başlamadan önce fabrikalarda keşif çalışmaları yapan mühendislerimiz, firma tarafından görevlendirilen bir sorumlu ile birlikte termal görüntüleme, sıcaklık ölçüm, enerji ve harmonik analiz testleri, baca gazı analizleri ve islilik testlerini gerçekleştiriyorlar. Gerçekleştirilen testler ve sonuçları rapor halinde firma yetkililerine sunuluyor.

Çalışmalar sonunda üretim bazlı enerji yoğunluğunun çıkarılması, değerlerin TEP (Ton Eşdeğer Petrol) karşılıkları ve maliyet analizleri yapılarak hedef grup işletmeler için nihai rapor hazırlanacak ve gerekli düzenlemelerle ilgili işletmelere yardımcı olunarak enerji kayıplarının en aza indirilmesine katkı sağlanacaktır.