Parametrik Tasarım-1 Konulu Mesleki Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile yürütülmekte olan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Güdümlü Projesi kapsamındaki mesleki eğitimler devam ediyor.

27 Nisan Perşembe günü ALUTEAM konferans salonunda gerçekleştirilen “Parametrik Tasarım-1” eğitiminde Araştırmacı/ Endüstriyel Tasarımcı Cemal İrfan Çalışkan, tasarım örnekleri ve doğadan örnekler üzerinden katılımcıları bilgilendirdi.

Altı bölümden oluşan eğitimde,

  • Tasarıma başlarken veri toplama, doğadan örneklemeler
  • Tasarımda simetri, asimetri kavramı
  • Elde edilen verilerin bir tasarım fikrine dönüştürülmesi, iki boyutlu düşünme
  • İki boyutlu teknik çizimden 3 boyutlu çizime geçiş
  • Parametrik Tasarım programları ile neler yapılabilir?
  • Parametrelerin değişimi neden önemli? başlıkları altında inceleme ve çalışmalar yapıldı.

İnteraktif şekilde ilerleyen eğitim boyunca katılımcılar soru ve fikirlerini paylaştılar. Sektörden çok sayıda firma ile çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katıldığı eğitim, genel değerlendirme ve sertifika töreni ile son buldu.

İlerleyen tarihlerde düzenlenecek olan Parametrik Tasarım-2 eğitiminde katılımcılar kendi çizim ve tasarım örneklerini ayrıntılı şekilde değerlendirme imkanı bulacaklar.