Öğretim Üyelerimiz Enerji Verimliliği Çalıştayında

11 - 14 Mayıs 2015

“Türkiye'de düşük ve artı enerji evlerin yapımı, doğru planlama, enerji verimliliği ve enerji verimliliği alanında farkındalık eğitimi” çalıştayına Prof. Ümit Doğay Arınç, Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ve Arş. Gör. Mehmet Öner Yeleğen katıldı.

Avrupa Birliği (AB) çatısı altında organize olan Almanya STK’ları (Sequa, DGS, Eclareon) ve Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Türkiye'de düşük ve artı enerji evlerin yapımı, doğru planlama, enerji verimliliği ve enerji verimliliği alanında farkındalık eğitimi” çalıştayı 11 - 14 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'ni temsilen çalıştaya iştirak eden Rektör Yardımcımız Prof. Ümit Doğay Arınç, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Mehmet Öner Yeleğen dört gün süren çalıştaya fikirleri ve eleştirileriyle destek verdiler.

Enerji verimli binalar, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım kapasitelerinin artırılması, temiz enerji kaynaklarının kullanımı konularının masaya yatırıldığı ve mühendis ile mimarlara enerji verimliliğinde farkındalık ve teknik bilgi sağlayan çalıştaya, Almanya’dan mimar ve enerji mühendisleri, Türkiye’den de üniversiteler, kamu ve özel sektör temsilcileri katıldılar.