FSMVÜ | ORACLE Teknoloji ve Kariyer Gününe Katıldık
Duyuru Arşivi
ORACLE Teknoloji ve Kariyer Gününe Katıldık

ORACLE teknoloji ve kariyer günü

Öncü teknoloji firmanalarından Oracle'ın İstanbul'da, 11 Şubat 2016 tarihinde  düzenlediği "Oracle Teknoloji ve Kariyer Günü" etkinliğine katıldık. Saat 12:00'da Kariyer Merkezi katkılarıyla halic kampüsünden kaldırdığımız kırk kişilik otobüsle Hiltonda düzenlenen seminerlerden öğrencilerimizin istifade etmesini sağladık. Etkinlik piyasada çalışmakta olan kişiler tecrubelerini öğrencilere aktardı.

Etkinliğe katılan öğrencilerimiz;

• Oracle'ı, Oracle teknolojilerini kullanan lider kuruluşları ve İş ortaklarını, özetle Oracle Dünyası'nı yakından tanıdı”, konusunda uzman kişilerle görüşme ve sorularınızı iletme fırsatı yakalacaksınız.
  • Oracle ve İş Ortakları tarafından sunulan kariyer imkanlarını ve çalışma alanlarını keşvetti, potansiyel staj ve istihdam fırsatları hakkında bilgi edindi.
  • Sektöre yön veren yeni teknolojiler hakkında daha fazla fikir sahibi oldu.
  • Oracle'ın akademik ve kariyer destek programlarından haberdar oldu, Oracle Yaz Okulu ve Oracle Academy programları ile tanıştı.
  • Bilgi teknolojileri uzmanları tarafından verilecek kişisel gelişim, kariyer planlama ve girişimcilik konularında bilgi edindi.

Etkinlik hakkında bazı öğrencilerimizin görüşleri;

Bilgisayar Mühendisliği

Beyza KARABUL

11 Şubat Oracle Teknoloji ve Kariyer Günü kapsamında yapılan seminer Oracle ile ilgili sorularımız için birebir kişilerle görüşme şansını bizlere vermişdir. Bu buluşmada yaz okulları, stajlar ve Oracle'da çalışma imkanlarının neler olduğunu birebir öğrenmemizi sağlamıştır. Sertifikasyon sınavları için gerekli olan eğitim videoları ve slaytları ile ilgili sorularımızı kurulan standlar sayesinde cevaplandırdık. Bütün bunlar biz mühendislik öğrencilerine çok büyük katkılar sağlamıştır. Meslek ve piyasa ile ilgili verilen bilgiler sayesinde ilerde bizi neler bekliyor ve neler yapmamız gerekiyor bilgi sahibi olmamızı sağlamıştır.

Biyomedikal Mühendisliği

Elif USTA

Novusens inavasyon ve girişimcilik enstütüsü kurucusu Beriin Benli hanımın konuşması endüstri alanın da ufkumuzu genişletti. Farkında olup isimlendiremediğimiz 4. Endüstri devrimi, düşünce kuruluşları, Siber fiziksel sistemler, giyilebilir internet gibi terimlerin alanlaşmasını sağladı. Ayrıca oluşabilecek yeni iş alanları hakkında da ufkumuzu genişletti. Bunlara örnekler vererek Veri bilimcileri, sanal gerçeklik yöneticileri, avatar yöneticileri gibi iş alanlarına karşı farkındalığımızı artırdı.

Bu konuşma haricinde İstanbul da oracle gibi dünya pazarında yer edinmiş bir firmanın istanbuldaki çalışma alanalarını keşfetmiş olduk. Buradaki Experteam, Smartiks, Metod IT, Link Plus gibi firmaların insan kaynakları ile tanışma fırsatı elde ettik. Bu sayede Oracle Academy programlarında bize sağlayabilecekleri katkıları konuşabildik.

Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği  öğrencimiz Enes AYDOĞDU’nun etkinlik hakkındaki özeti aşağıdadır;

Program kısa bir açılış konuşması ile başladı. Ardından Novusens’in kurucusu olan Berrin BENLİ  Değişen Yaşam, Geleceğin Meslekleri adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Konusu güzel olmasına karşın monoton bir ses tonu ile devam ettiği için bir süre sonra çoğu kişinin dinlemeden kopmasına yol açtı. Sonraki konuşmacılar Experteam’den Tuğba BAKKAL, SmartikS’ten Utkan ŞANDA, MetodIT’den Cem ZORBA ve LinkedIn’den Gökçen SİNANOĞLU. Bu konuşmacılar hakkında firmalarının reklamlarını yaptıklarından başka yazabileceğim bir şey yok. Genel olarak Programın en verimli geçtiği iki nokta vardı. Panel ve Teknoloji Sunumları.

Moderatörlüğünü Sedat ZENCİRLİ’nin üstlendiği panel öğrenciler için kuşkusuz verimli geçti. Başarılı bir cv nasıl hazırlanır? Yüksek Lisans/Doktora sadece akademisyen olmak için mi okunmalıdır? Bir iş başvurusunda ne tür özellikler aranır? İnsan kendini nasıl geliştirmelidir?  Tarzında sorulara cevap veren panelistler son dakikalarda ise öğrencilerden soru alarak akıllardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştılar.

Kuşkusuz benim için en verimli geçen bölüm Teknoloji Sunumları idi. Bu bölüme fazla zaman ayıramamaları öğrenciler açısından üzüntü ile karşılansa da konuşmacılar minimum zaman içerisinde maksimum verim sağlamayı başardılar. Konuşmalar arasında en dikkat çeken Şarjınızı Doldurun konusu ile Eren AKBABA oldu. Çünkü 1991 Doğumlu olan Eren Bey’in yaşı dinleyicilerin yaş ortalamasına en yakın isimdi. Kısa bir şekilde kendi hayatını anlatan konuşmacı dinleyicilere cep telefonlarının günümüzdeki ve gelecekteki yeri ile alakalı bilgiler verdi. Dinamik bir anlatım tarzıyla bütün dinleyicilerin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Burada negatif gördüğüm noktalardan bir tanesi de program akışı idi. Şirketlerinin kendi reklamlarını yapmasıyla sıkılan dinleyicilerden bazıları sabredemeyip programı yarısında terk etti. Böylece günün en verimli geçtiği iki programı kaçırdılar. Diğer bir negatif olan da sona kalan iki programa zaman yetmediği için konuşmacılar beş veya daha az bir süre içerisinde konuşmak zorunda kaldılar. Bu da dinleyicilere yeterli gelmedi.

Bilgisayar ve Biyomedikal bölümleri olarak teknoljiyi yakından takip etmeye  devam ediyoruz;