Mezunumuz Nurdan Albaş Sorularımızı Cevapladı.

Ad Soyad?

Nurdan Albaş

 

Bölüm

Bilgisayar Mühendisliği

 

Mezuniyet yılı

2017 yılı mezunuyum.

 

Nerede çalışıyorsun, hangi birim?

Su anda Paycore Holding’ de Yazılım Uzmanı olarak görev yapıyorum.

 

İş ararken yaşadığın zorluklar nelerdir?

Daha önceden startup bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyordum. İş ararken iş yerlerine sunabileceğim okul dışında yaptığım bir projem olmadığı için çok zorlandım. Bu bölümü tercih edecek ya da mezun olacak arkadaşlara tavsiyem kendinize bir alan belirlemeniz (mesela web development, mobile development şeklinde ) ve bu alanla ilgili okul projelerinden bağımsız kendinizi ve yetkinliğinizi ifade edebileceğiniz bir projenizin olması.

 

Aldığın eğitimin ne gibi faydası oldu?

Okulda aldığınız eğitimin çok büyük bir önemi var. Okul her öğrencinin seçeceği alanla ilgili programlama dilini öğretemez sadece temel düzeyde kendinizi geliştirebileceğiniz aşamaya kadar eğitim verir. Ben üniversitede Java üzerine eğitim gördüm şu anda iş hayatında angular, .net gibi programlama dillerini kullanıyorum. Temel yapı zaten aynı sadece üzerine eklemeniz gereken şeyleri ekliyorsunuz.

 

Diğer üniversite mezunlarıyla konuştuğunda, aldığın eğitimde ne gibi farklılıklar görüyorsun?

Çalıştığım iş yerlerinde bu bölümden mezun arkadaşlarımla konuştuğumda çok fazla programlama dili gördüklerini fakat tek bir dil üzerinde yetkinlik kazanmadıklarını, bazılarıysa proje bazlı eğitim görmediklerini laboratuvar kullanmadıklarını söylüyorlar. Bu açıdan bakıldığında FSMVU ideal bir eğitim kalitesine sahip diyebiliriz. İstediğiniz zaman hocalarla iletişime geçip sorunlarınıza çözüm bulabiliyorsunuz.

 

 

FSMVÜ bilgisayar mühendisliği tercih edecek öğrencilere tavsiyelerin nelerdir?

FSMVU Bilgisayar Mühendisliği tercih edecek arkadaşlara naçizane tavsiyelerim, potansiyelinizin farkına varın, sınırlarınızı sonuna kadar zorlayın yapamadığınız anlar olacak pes etmeyin, sevdiğiniz bir alanı tercih edin, okul sizi zorlayabilir fakat iş hayatına girdiğinizde bu sisteme zaten alışmış olduğunuz için uyum sağlamakta kolaylık sağlayacaksınız. Son olarak okulla ilgili beklentim her öğrencinin kod yazmak zorunda olmadığının yazılım tasarımının, analizinin, testinin ve proje yönetiminin bir projenin başlangıcından bitişine kadar çok önemli rol aldığı ve bu alanlara da yönelebilecekleri bilincinin öğrencilere aşılanmasıdır:)