Mezunumuz Harun Urhan’ın CERN Deneyimleri

24 Kasım 2017 

CENR’de çalışan Bilgisayar Mühendisliği 2016 mezunumuz Harun Urhan, CERN’deki çalışma hayatına ve bilgisayar teknolojilerine dair konuşmak üzere, eğitim aldığı Haliç Yerleşkesi’nde mühendislik öğrencileriyle bir araya geldi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “CERN’de Yeni Bilgisayar Teknolojileri” seminerinde konuşmacı olan Harun Urhan, henüz mezun olmadan önce dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan CERN’ün (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) Bilgi Teknolojileri bölümünde staj yaptı. Mezuniyetin ardından çalışma teklifi alan Harun Urhan, CERN’e gidiş hikâyesinden ve büyük veri alanındaki çalışmalarından söz etti. Yetkin bir mühendis olmak için üniversitenin sağladığı olanakların, yabancı dilin ve kişisel çabanın çok önemli olduğunu dile getiren Urhan, yeni ve güncel teknolojilere dair de fikirlerini paylaştı.

Soru-cevap faslıyla devam eden seminer, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. A. Yılmaz Çamurcu’nun eski öğrencisine hediye takdimiyle sona erdi.