Kazısız Teknolojiler Seminerler Dizisi Devam Ediyor

Mühendislik Fakültesi, Yapı ve İnşaat Kulübü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kazısız Teknolojiler Seminerlerinin üçüncüsü 3 Kasım Perşembe günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Kanaltek İnşaat Genel Müdürü Cengiz BAŞSA, kazısız teknoloji yöntemlerinden biri olan CIPP (Cured In Place Pipe ) (Yerinde Kürleşme ile Boru Oluşturma) konusunu anlattı.

Çevre Mühendisi Cengiz Başsa, mevcut boru hatlarının rehabilitasyonu için uygulanan çeşitli kürleme yöntemlerini (sıcak su, su buharı ve ultraviyole ışınlarıyla kürleme gibi) ve sahadaki uygulamalarını anlattı. İlgili yöntemlerin detaylarını ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Ayrıca ülkemizde de uygulanmaya başlanan ultraviyole ışınları kullanılarak yapılan CIPP uygulamasından detaylı bir şekilde bahsetti.

Ülkemizde az bilinen ve Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği öğrencileri için yeni bir sektörü tanıma fırsatının sunulduğu seminer öğrencilerimizin sorularıyla son buldu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın yönetim ve rehberliğinde İnşaat Mühendisliği Arş. Gör. Mustafa Mert, Yapı ve İnşaat Kulübü Başkanı Ömer Yasir Karadeniz ve Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre Özmen tarafından organize edilen seminerimizde Konuşmacımız Cengiz Başsa’ya hediyesini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz takdim etti.