Kazısız Teknolojiler Semineri Gerçekleşti

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Kazısız Teknolojiler Semineri 25 Kasım Pazartesi günü Haliç Yerleşkemiz’de gerçekleşti.

Kanaltek İnşaat Tic. ve Ltd. Şti. Genel Müdürü Çevre Mühendisi Cengiz Başsa’nın sunumu Kazısız Teknolojilerin doğuşu ve geşimiyle başladı, "CIPP - Cured in Place Pipe (Yerinde kürleme metodu ile boru oluşturma) ve  Fold and Form (Katla ve Şekil Ver)" yöntemleriyle boru rehabilitasyonu anlatımıyla devam etti.

Çevre Mühendisi Başsa, mevcut boru hatlarının rehabilitasyonu için uygulanan çeşitli kürleme yöntemlerini (sıcak su, su buharı ve ultraviyole ışınlarıyla kürleme gibi), sahadaki uygulamaları anlatarak ilgili yöntemlerin detaylarını ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Ayrıca ülkemizde de uygulamalarının her geçen gün arttığı Kazısız Teknolojilerin avantajlarından da detaylı bir şekilde bahsetti. Ülkemizde az bilinen ve Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği öğrencileri için yeni bir sektörü tanıma fırsatının sunulduğu seminer, öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılması ile son buldu.