Kazısız Teknolojiler Semineri - Pipe Materials and Developments

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kazısız Teknolojiler Semineri 9 Aralık Pazartesi günü Haliç Yerleşkesi'nde gerçekleşti.

Dr. Mustafa DOĞU, plastik boru ve bağlantı elemanları sektöründe AR-GE’ye verdiği önemle öne çıkan Dizayn Grup’un AR-GE Bölümü olarak 90’lardan bu yana çalışmalarını sürdüren Mir AR-GE’nin, 2007 yılında teknoloji, ürün ve yöntem geliştiren; bunlar için gerekli olan her türlü altyapıya sahip olan bir AR-GE şirketi olarak kurulduğunu öğrencilerimize anlattı.

Mir AR-GE firmasının spin-off şirket olarak kurulduğunu anlatması üzerine öğrencilerden gelen “spin-off şirket ile start-up şirket arasındaki fark nedir?” sorusuna “Start-up olarak adlandırılan firmalar, genç girişimciler tarafından kurulan ve yoğunluklu olarak internet teknolojileriyle uğraşan girişimci şirketlerdir. Spin-off şirketler ise bir şirketin küçük bir bölümünün ayrılarak kurduğu yeni şirketlerdir.” diyerek cevap verdi.

Boru tipleri ve üretim aşamalarından bahsettikten sonra termoplastik malzemeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Boruların kullanım ömürlerini belirleme konusunda kullanılan yöntemleri, üretim standartlarını ve üretilen boruların mukavemeti ve sıcaklık dayanımları hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından seminerimiz, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi YILMAZ'ın Mir AR-GE Direktörü Dr. Mustafa DOĞU’ya hediye takdimiyle tamamlandı.