KAZISIZ TEKNOLOJİLER SEMİNERLER DİZİSİ - 3

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SEMİNERLERİ, ALAN UZMANLARININ KATILIMI VE TECRÜBE AKTARIMLARIYLA DEVAM EDİYOR

KAZISIZ TEKNOLOJİLER’DE BU HAFTA

 

 “Mühendislik Fakültesi, Yapı ve İnşaat Kulübü ve Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kazısız Teknolojiler Seminerlerinin üçüncüsü, 2 Aralık Çarşamba günü Haliç Yerleşkemiz’de gerçekleşti.

Kanaltek İnşaat Tic Ltd. Şti. Genel Müdürü Çevre Mühendisi Cengiz BAŞSA’nın CIPP-Cured in Place Pipe (Yerinde kürleme metodu ile boru oluşturma) yöntemiyle boru rehabilitasyonu  anlatımıyla başlayan seminerimiz öğrencilerimiz için gerçek örnekler taşıyan, verimli bir etkinlik oldu.

Mevcut boru hatlarının rehabilitasyonu için uygulanan çeşitli kürleme yöntemlerini (sıcak su, su buharı ve ultraviyole ışınlarıyla kürleme gibi) ve sahadaki uygulamalarını anlatan Cengiz BAŞSA, ilgili yöntemlerin detaylarını ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Ayrıca ülkemizde ilk defa Petkim’de atık su boru hattının 130 m uzunluğundaki bölgesinde uygulanan ultraviyole ışınları kullanılarak yapılan CIPP uygulamasından bahsetti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın yönetim ve rehberliğinde İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. İbrahim EKİZ, Arş. Gör. Mehmet Öner YELEĞEN, Arş. Gör. Mustafa MERT, Yapı ve İnşaat Kulübü Başkanı Ozan Dursun ERDEM ve Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre ÖZMEN tarafından organize edilen seminerimizde konuşmacımız Cengiz BAŞSA’ya hediyesini İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. İbrahim EKİZ takdim etti. Dizi halinde devam eden seminerimizin üçüncüsü, fakülte öğrencileri ve Yapı ve İnşaat Kulübü üyesi öğrencilerin sorularına verilen cevaplar ile son buldu.”