İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk AKSOYLAR'ın Kongre haberi

Mühendislik Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cenk Aksoylar, Yrd. Doç. Dr. Nihan Doğramacı Aksoylar ve Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç’un hazırladığı “Tek Katlı Tek Açıklıklı Düzlem Çerçevenin Hibrit Dinamik Benzeri Testi” başlıklı bildirimizle Türkiye’nin birçok üniversitesinden araştırmacıların yer aldığı ’19. Ulusal Mekanik Kongresi’ne katıldık. 24-28 Ağustos tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen kongre yapı ve mekanik alanında araştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan, ilgili araştırmacıların bir araya geldikleri, birikim ve deneyimlerini paylaştıkları bir platformdur.

Bildirimizde; Üniversitemizde kurulmuş olan "Yapı Mekaniği ve Deprem Araştırma Laboratuvarımızın" sahip olduğu “Altı Eksenli Yük ve Deplasman Hücresi” ve Hibrit Dinamik Benzeri Test kapasitesi anlatılmıştır. Ülkemizde ilk kez Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde gerçekleştirilen bu test sayesinde farklı laboratuvarlar altyapı olanaklarını internet üzerinden birleştirerek eş zamanlı deneyler gerçekleştirebilmektedir.