FSMVÜ | İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk AKSOYLAR'ın Kongre haberi

Mühendislik Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cenk Aksoylar, Yrd. Doç. Dr. Nihan Doğramacı Aksoylar ve Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç’un hazırladığı “Hibrit Dinamik Benzeri Test” başlıklı bildirimizle Türkiye’nin birçok üniversitesinden araştırmacıların yer aldığı ‘5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Toplantısı’na katıldık. 29-30 Mayıs tarihlerinde Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferans yapı alanında deneysel araştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan, ilgili araştırmacıların bir araya geldikleri, birikim ve deneyimlerini paylaştıkları bir platformdur.

Bildirimizde; Üniversitemizde kurulmuş olan "Yapı Mekaniği ve Deprem Araştırma Laboratuvarımızın" sahip olduğu “Altı Eksenli Yük ve Deplasman Hücresi” ve Hibrit Dinamik Benzeri Test kapasitesi anlatılmıştır. Ülkemizde ilk kez Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde gerçekleştirilen bu test sayesinde farklı laboratuvarlar altyapı olanaklarını internet üzerinden birleştirerek eş zamanlı deneyler gerçekleştirebilmektedir.

Yrd. Doç. Dr. Cenk Aksoylar’ın sunumunu gerçekleştirdiği bildirinin genişletilmiş özetine buradan ulaşabilirsiniz.