İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlimiz Sezer Öztürk'ün Bildiri Haberi

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Sezer Öztürk, bildiri sunumu yapmak üzere, 8-11 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara, ODTÜ’de gerçekleştirilen “5. International Conference on Earthquake Engineering and Seismology (5ICEES)” e katılmıştır. Konferansta Arş. Gör. Sezer Öztürk, Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Fırat Bezir ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Sarı tarafından hazırlanan “Atmosferik Depolama Tankların Deprem Riski ve Kırılganlık Eğrileri” isimli çalışma sunulmuştur.

Çalışmada tehlikeli madde içeren depolama tankları için depremler sırasında veya sonrasında meydana gelebilecek diğer felaketlerin etkisi vurgulanmış, bu sebeple ortaya çıkabilecek domino etkileri ve tankların deprem risk analizi üzerinde durulmuştur. Gerçekleştirilen analitik çalışma ile tanklardan sızan sıvı miktarlarının doğabilecek tehlikelerle ilişkisi incelenmiştir.

Bildiri özeti için tıklayınız.