İDDMİB Alüminyum Sektör Toplantısı Gerçekleşti

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Alüminyum Sektör Toplantısı 28 Ocak 2015 Çarşamba günü Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşti. Sektör temsilcileriyle birlikte Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği (GALSİAD) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin de katıldığı toplantıda sektörle ilgili çeşitli konular görüşüldü.

2015 yılının ilk sektörel toplantısı olan Alüminyum sektör toplantısında Alüminyum- Bakır yol haritası çalıştayına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı ve katılımcıların görüşleri alındı. Alüminyum külçe ithalat vergileri ile ilgili İDDMİB girişimleri hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı, Birlik bünyesinde düzenlenmesi öngörülen sektörel eğitimlerin görüşüldüğü, Alüminyum URGE Projesinin amacına ve bu kapsamda yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamaların yapıldığı toplantıda, ALUTEAM de yürüttüğü projeler hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Sektörün önemli temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda sektörel stratejik yol haritasının çerçeveleri görüşüldü ve fikir alışverişinde bulunuldu.