İnşaat Mühendisliği % 100 Burslu
FSMVÜ | ICSG 2018’de Öğrenci Projesi
ICSG 2018’de Öğrenci Projesi

15 Mayıs 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin destekleriyle İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin en büyük enerji fuarı “Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı” öğrencilere de projelerini sergileme imkânı verdi.

Akıllı şebekeler ve şehirlerin öneminin tartışıldığı, öneriler ve yeni teknolojilerin sunulduğu 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018), 25-26 Nisan’da İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ICSG 2018’de akademik ve idari kadrosunun yanı sıra öğrencileriyle yer aldı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Oğuzhan Oktay Büyük, geçen yıllarda sunduğu bildirilerine yenisini ekledi. “A Novel Actual Time Cyber Security Approach to Smart Grids” başlıklı projesini poster olarak sunan Oğuzhan, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından da desteklendi. Oğuzhan’ın Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yılmaz Çamurcu danışmanlığında geliştirdiği akıllı şebekelere siber güvenlik yaklaşımı projesi, IEEE’de yayınlanacak ikinci öğrenci bildirisi olma özelliğini de taşıyor.

IEEE tarafından teknik olarak desteklenen ICSG 2018, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun himayelerinde düzenlendi. Enerji sektöründeki 350’ye yakın global firmanın, 50’yi aşkın ülkeden 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin, uzman ve akademisyenin katıldığı ICSG 2018’de akıllı şebekeler ve şehirler konusunda görüşler paylaşılırken, fuar alanındaki stantlarda da sektör temsilcileri yeni teknolojilerini tanıttı.