ICSG 2016’dan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencimize Ödül

25 Nisan 2016

Üniversitemizin de destek verdiği, 20-21 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilen 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda (ICSG 2016) Poster kategorisinde sunum yapan öğrencilerimiz “En İyi Poster Ödülü Kategorisi”nde (Best Poster Award) ikincilik ödülünü kazandılar.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers ) tarafından teknik olarak desteklenen ICSG 2016’da, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Oğuzhan Oktay Büyük ile Biyomedikal Mühendisliği öğrencimiz Sevgi Nur Bilgin’in bildirileri: “A Novel Application to Increase Energy Efficiency Using Artificial Neural Networks”, En İyi Poster Ödülü Kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı. IEEE PES Başkanı Prof. Dr. Damir Novosel, öğrencilerimizin poster sunumuna katılarak bilgi aldı ve sorular yöneltti. Bildiri, IEEE’de yayınlanacak ilk öğrenci bildirimiz olma özelliğini de taşıyor.

ICSG’den Alınan Üçüncü Ödül

Bu ödül ICSG’den alınan ilk ödül değil. Geçen yıl düzenlenen ICSG 2015’te Oğuzhan Oktay Büyük ve Yusuf Korkmaz’ın bildirisi birincilik ödülünü, Yusufhan Çeknaz’ın bildirisi ise üçüncülük ödülünü kazanmıştı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, UGETAM ve Üniversitemizin katkıları ile düzenlenen ICSG 2016’da; akıllı şebekeler ve şehirlerin önemi ve gelecekteki yerleri tartışıldı, profesyoneller tarafından öneriler ve teknolojik ürünler ziyaretçilerle paylaşıldı. 

Öğrencilerimizi kazandıkları ödül ve bildirileri için tebrik eder, başarılarının sürekli olmasını temenni ederiz.