Fabrika İçinin Verimli Kullanılması: Stoklama ve Yönetim Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim Araştırma Merkezi ile GALSİAD (Girişimci Alüminyum ve Sanayici İş Adamları Derneği)  işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülmekte olan “Alüminyum İmalat Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazlarının Azaltılması” projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerler devam ediyor.

24 Temmuz 2015 Cuma günü "Fabrika İçinin Verimli Kullanılması: Stoklama ve Yönetim" konulu seminerde Ersaş Alüminyum Murahhas Yöneticisi Esat Erdurak ve Würth Industrie Service Türkiye Genel Müdürü Dr. Murat Güven sunumlarını gerçekleştirdiler.

Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç’un açılış konuşmasıyla başlayan seminerde ilk olarak Würth Industrie Service Türkiye Genel Müdürü Dr. Murat Güven sunumunu gerçekleştirdi. Stok maliyetlerinin bir işletme için en önemli gider kalemlerinden biri olduğunu belirten Güven, bu maliyetleri düşürmek ve sistemli bir stoklama yapabilmek için geliştirilen Kanban sistemi hakkında bilgi verdi.

Seminer Ersaş Alüminyum Murahhas Yöneticisi Esat Erdurak’ın sunumuyla devam etti. Ersaş Alüminyum stoklama yöntemlerini videolarla tanıtan Erdurak, alüminyumun stoklama ve taşıma sürecinin üretim süreci kadar maliyetli olduğunu ve bu hususta dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Yeni geliştirdiği stok yöntemini ilk kez seminerimizde tanıtan Esat Erdurak’ ın sunumu sonunda soru-cevap kısmına geçildi.

Fabrika İçinin Verimli Kullanılması: Stoklama ve Yönetim semineri sonunda Esat Erdurak ve Dr. Murat Güven’e Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanan ebru tabloları hediye edildi.