Dünyanın Enerjisi İstanbul’da

19 Nisan 2017 

Üniversitemizin de destekleyicileri arasında yer aldığı, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ali Yılmaz Çamurcu’nun Bilim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü ICSG İstanbul 2017, 19-20-21 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile İstanbul Valisi Vasip Şahin’in açılış konuşmalarıyla onurlandırdığı Kongre’ye, İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile çok sayıda akademisyen ve 30 ülkeden 5 binin üzerinde davetli katılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleşen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı; (ICSG İstanbul 2017) akıllı şebekeler ve şehirler, akıllı ulaşım sistem araştırmacıları, uygulayıcıları, geliştiricileri ve kullanıcıları için üstün fikirleri ve üst düzey teknoloji ürünlerini tartışmak ve keşfetmek, teknikleri, araçları ve deneyimleri paylaşmak için bu yıl 5. kez düzenleniyor.  

EEE Power & Energy Society (IEEE-PES) tarafından teknik olarak desteklenen, İtalya’nın ülke partneri olarak yer aldığı ICSG İstanbul 2017’ye bu yıl Turkcell, Vodafone, Siemens, GE, Aselsan, Oracle, SAP ve G3 PLC gibi uluslararası yaklaşık 300 firma katılıyor ve Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’dan gelen heyetler ile önemli bir ticaret ve bilgi platformu oluşuyor.  

ICSG 2017’de yenilikçiler, karar vericiler, uygulayıcılar, geliştiriciler, düzenleyiciler, yatırımcılar, uzmanlar, kullanıcılar ve öğrenciler akıllı şebekeler ve akıllı şehirlere yönelik bildirilerini sunuyor. Teknoloji ürünlerinin tanıtılacağı ve sergileneceği fuar alanında ise Üniversitemiz de Ar-Ge çalışmalarıyla yer alıyor.

Siber Güvenlik Ele Alınıyor

Bilim Kurulu Üyeleri arasında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Ümit Doğay Arınç ile Yrd. Doç. Dr. Ayla Gülcü’nün de bulunduğu ICSG 2017’de çağımızın en önemli konuları arasında yer alan siber güvenlik konusu Prof. Dr. Ali Yılmaz Çamurcu’nun moderatörlüğünde ele alınıyor. “Akıllı Şebekeler ve Şehirlerde Siber Güvenlik Paneli” 20 Nisan, 12.00’de Harbiye Oditoryum’unda gerçekleşecek.

5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuar programı ile bilimsel programına icsgistanbul.com/ adresinden ulaşılabilir.