Daha İyi Bir Gelecek için Akıllı Şehirler Konuşuldu

21 Nisan 2016

Üniversitemizin destek verdiği ve standının yer aldığı 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2016) 20-21 Nisan 2016’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, UGETAM ve Üniversitemizin katkıları ile düzenlenen ICSG 2016’da; akıllı şebekeler ve şehirler ile akıllı ulaşım sistem araştırmacıları, uygulayıcıları, geliştiricileri ve kullanıcıları, fikirlerini ve üst düzey teknoloji ürünlerini iki gün boyunca katılımcılarla paylaştılar.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yürütme Kurulu ve Kongre Başkanlığını Prof. Ümit Doğay Arınç’ın, Bilim Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamurcu’nun yaptığı 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda profesyoneller tarafından yeni teknikler, araçlar ve deneyimler tartışıldı. Üniversitemizin standında ise Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi verdiler.

Öğrencilerimizin Bildirisi ICSG 2016'da

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avni Morgül ile Mühendislik Fakültesi Öğr. Üye. Yrd. Doç. Dr. Ali Nizam’ında Bilim Kurulu’nda yer aldığı ICSG 2016’da iki öğrencimizin bildirisi de yer aldı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Oğuzhan Oktay Büyük ile Biyomedikal Mühendisliği öğrencisi Sevgi Nur Bilgin’in bildirileri: “A Novel Application to Increase Energy Efficiency Using Artificial Neural Networks”, poster olarak sunuldu ve jüri değerlendirmesine tabi tutuldu. Bildiri ayrıca dijital kütüphane IEEE xPlore tarafından da yayınlanıyor.