Çorlu Ekolojik Enerji Santrali Gezisi

İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü  işbirliğiyle 16 Kasım Cuma günü Çorlu Ekolojik Enerji Santrali’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

Çorlu’da yer alan Ekolojik Enerji Santrali kapsamında sahada aktif olan bir adet 2.2 MW kapasiteli Biyogaz Santrali, atık düzenli depolama sahaları, bir adet kurulum aşamasında olan 6.3 MW kapasiteli katı atık enerji santrali ve elektronik ve büyük beyaz eşya geri kazanım sistemleri mevcuttur. Gezimize rehberlik eden Ekolojik Enerji yatırım danışmanı İnşaat Y. Mühendisi Mithat Erkam Demir, öncelikle ekolojik enerji santralinde yer alan çeşitli kısımlarla ilgili sunumlar yaptı. Ardından sahada çeşitli santral binaları ve katı atık düzenli depolama sahaları gezildi. Gezi sırasında atık gıda ürünlerinden enerji üretimiyle ilgili biyogaz enerji santralinde bilgi verildi. Elektronik aletlerin kırımı, parçalanması ve geri kazanımı ile ilgili sahada elektronik aletlerin bileşenlerinin (demir, bakır, aluminyum, plastik ve altın gibi) nasıl ayrıldığı görüldü. Katı atık düzenli depolama sahaları ve kurulumu devam eden katı atık enerji santrali binası incelendi ve çalışma prensibiyle ilgili bilgi alındı.

İnovasyon ve Girişimcilik Kulübü Başkanı Oğuzhan Keskin’in organizasyonunda gerçekleştirilen gezimize İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mustafa Mert ve 10 kişilik öğrenci grubu katıldı.