Biyomedikal Mühendisliği’nde Kendi Fırsatlarını Oluşturmak

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Kendi Fırsatlarını Oluşturmak Seminerimiz 20 Aralık Çarşamba günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Seminer Konuşmacısı Response Ortho Teknolojik Üretim Genel Müdürü Şehmuz Işın, 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren yerli ortopedik tıbbi cihaz firmasının kurulum süreçlerinden bahsederek sunumuna başladı. “Medikal sektörde doğru ürünü, doğru yerde ve doğru şekilde tanıtmak gerekir” diyen Işın, Türkiye pazarında olmayan ortopedi ürün ve cihazlarına olan ihtiyacı görerek distribütörlüklerini almasıyla firmasının gelişim sürecinin nasıl yollardan geçtiğinden bahsetti.

Biyomedikal sektörüne yönelik yenilikçi fikirlerin oluşturulabilmesi için mevcut sistemleri uygulayan sağlık çalışanlarının problemlerini yerinde gözlemlemenin önemine değinerek “Firmamızda yeteneği olan nitelikli mühendislerle çalışıyoruz. 80 çalışanımız ve yedi AR-GE mühendisimiz var. Bu doğrultuda yeni ürünler çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de öncelikle sahaya inip ihtiyaçları gözlemleyip iyi dinlemek ve çok çalışarak ihtiyaç duyulan ürünü ortaya koymak gerekiyor” dedi. 

Mezun olmadan önce niteliklerinizi cebinize koyun

“Mezun olmadan önce niteliklerinizi cebinize koyarsanız iş bulamama gibi bir durumunuz olmayacaktır.  Çok çalışmanız gerekiyor; çok okuyarak, araştırarak ve zaman harcayarak sizler daha iyisini yapabilirsiniz” diyen Işın mezuniyet öncesinde öğrencilerimizin yapması gerekenlere değindi.

Soru cevap şeklinde devam eden seminerimizde Işın özellikle Kalite Yönetim Süreçleri ve Ticari Ürün Sertifikalama başta olmak üzere özel sektörde Biyomedikal Mühendisliği mezunlarına ihtiyaç duyulan iş fırsatları konusuna vurgu yaparak öğrencilerimizin kendilerini bu alanlarda geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Seminer sonunda Biyomedikal Mühendisliği Araştırma Görevlisi Sinan Yağcıoğlu Şehmuz Işın’a hediyesini takdim etti.