Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadullah ÖZTÜRK CERN’de Araştırmacı!

Fakültemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve BETAM müdürü Doç. Dr. Sadullah ÖZTÜRK, İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) davetiyle GEM Dedektör grubuna üye araştırmacı olarak kabul edildi. 20-24 Ekim 2019 tarihleri arasında CERN’de bulunan Doç. Dr. Sadullah ÖZTÜRK, ziyareti sırasında Dr. Rob VEENHOF ve diğer uzmanlarla görüştü. H2020 projemizi, ikili iş birliğiyle üretilen ürünlerimizi ve dedektör temelli gelecek vizyonumuzu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

 

“Erken Uyarı Sistemine Sahip Yangın Algılayıcı Tasarımı ve İmalatı” adlı TÜBİTAK projemiz kapsamda UV band foton dedektörü geliştirilmesi amacıyla ortak çalışma zemini arandı. Üniversitemiz ve Araştırma merkezimiz için faydalı olmasını temenni ederiz.  Ayrıca Dedektör Sistemleri konulu Fizik, Elektrik-Elektronik, Malzeme ve Yazılım bilim dallarında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine laboratuvar ve tüm ekipmanların açılması konusunda mutabakata varıldı.

 

Tüm Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezunlarına ve örgün öğrenim gören değerli öğrencilerimize bildirmekten memnuniyet duyarız.