Biyomedikal Mühendisliği 1.Mezun - Öğrenci Buluşması

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojiler Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Biyomedikal Mühendisliği 1. Mezun-Öğrenci Buluşma Toplantısı 15 Ekim Salı günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Konuşmaya ilk olarak Biyomedikal Teknolojiler Kulübü başkanı Ali Rıza Güngör başlayarak, etkinliğin öneminden ve devamının gelerek sürekli iletişim halinde olunacağından bahsederek sözü Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Haydar Özkan’a bıraktı. Özkan, konuşmasında mezun ve öğrenciler için yapılan etkinliğin verimli olacağından ve mezunların tecrübelerinin öğrencilere yol gösterici olacağından bahsetti. Toplantının devamında, Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu Biyomedikal Mühendisliği sektörü hakkında bilgi vererek başladı. Mezun olduktan sonraki aşamada iş görüşmeleri için nasıl bir yol izlenmesi konusunda bilgiler veren Karagözoğlu, “İş görüşmelerinde özgeçmişe değil öz geleceğe bakıyorlar” diyerek mezun ve öğrencilerimize hem şuan için yapmaları gereken araştırmalar konusunda hem de gelecek için yol gösterdi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fevzi Yılmaz konuşması ile öğrenci ve mezunlarımıza üniversitemizdeki Biyomedikal Mühendisliği bölümünün öneminden, güçlü akademik kadrosundan ve laboratuvarlarından bahsetti. Toplantı için bölüm hocalarına teşekkürlerini sunan Yılmaz, mezun ve öğrencilerimize “ siz bizim için değerlisiniz, hepinize başarılar diliyorum.”  dedi.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. ve aynı zamanda mezunumuz olan Reyhan Gürleyen moderatörlüğünde başlayan toplantıda konuşmasına devam eden Gürleyen, “FSMVÜ’nin desteğini çok gördüm. Hocalarımız alanında uzman oldukları için gerek iş hayatına gerekse akademik hayata iyi hazırlıyorlar.”  diyerek sözü bir diğer mezunumuz olan Fatma Elif Tuncer’e bıraktı. Tuncer, bu bölüme nasıl karar verdiğinden ve üniversiteyi nasıl tercih ettiğinden bahsederek, “ İleride bana fazla fırsat getireceğini düşündüğüm için bu bölümü seçtim. Araştırma kadrosunun yetkinliği ben cezbetti. Okulun kalitesini staj esnasında fark edebiliyorsunuz. Yabancı dilinizi geliştirmek bu alanda size fayda sağlayacaktır.” dedi.

Konuşmasına devam eden bir diğer mezunumuz olan Sıddık Karagöz, bölümü ve iş hayatında karşılaştığı tecrübelerini paylaşarak,” Aldığımız eğitimler bir çok eğitim kurumunun üzerinde, bunu iş hayatında fark edeceksiniz. Hocalarımız sadece ders değil hayat konusunda da bizleri yönlendirdi. İlk etapta iş seçmeyin! Siz sektöre adın atın bir kapı size diğer bir kapıyı daha açacaktır. Çalışkan olun, derslerinize çalışın fakat sosyal hayatınızdan da vazgeçmeyin.” diyerek sözü yüksel lisans mezunumuz olan Abdülkadir Mutlu’ya bıraktı. Mutlu, salonda bulunan mezun ve öğrenci arkadaşlarına üniversitenin avantajlarından, yaşadığı tecrübelerinden bahsederek tavsiyelerde bulunarak,” Kapısını her vurduğunuz hoca ile iletişime geçebiliyorsunuz. Okulumuzun laboratuvar imkanı oldukça gelişmiş ve garaj kültürüyle almış olduğumuz laboratuvar ürünleriyle bugün arge mühendisi olduk. Mezun olduğunuzda bir ayağınız üniversitede olsun, çünkü üniversiteler güncel bilgilerin üretildiği yerlerdir sizi her zaman geliştirir.” diyerek cümlelerine son verdi. Toplantıya son konuşmacı olarak devam eden mezunumuz Sena Nur Acar, üniversiteye geliş süreçlerinden ve sonrasında iş hayatında karşılaştığı tecrübelerinden bahsederek,“ Namık Kemal Üniversitesi’nden geldim ve laboratuvar anlamında gelişmiş bir üniversite ile karşılaştım. Okulda öğrendiklerim iş hayatımda da karşıma çıkıyor. Burada gördüğüm bilgilerimi iş hayatında zorlanmadan gerçekleştirebiliyorum.” dedi.

Bölüm hocalarının da katıldığı Mezun – Öğrenci Buluşma toplantımız soruların cevaplanmasının ardından halen eğitimine devam ederken aynı zamanda iş hayatına başlayan Ali Rıza Göngör (Philips) ve Aleyna Sarıgül (Siemens) bu süreçte nasıl yol izlediklerine dair tecrübelerini anlattılar. Mezun- Öğrenci Buluşma toplantımız verilen ikramlarla muhabbet eşliğinde sona erdi.