“Bir işi okuyarak değil, yaparak öğrenirsiniz.”

Seminere başlamadan önce Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu seminer konuşmacısını tanıtıp seminerin öneminden bahsederek konuşmayı Elektrik Yüksek Mühendisi Ahmet Rıfat Kazokoğlu’na bıraktı.

Seminer içeriğinin akbil ve otomat tasarım süreçleri olacağından bahseden Kazokoğlu, ilk olarak akbil tasarım süreçlerinden bahsederek projenin nasıl düşünüldüğünü, nasıl faaliyete geçtiğini ve araştırmaları sonucunda nasıl bir veri çıktığını öğrencilerimize anlattı. “Bir mühendis bir problemle karşılaşıyorsa ilmi araştırma yapmalıdır” diyerek okumanın ve araştırmanın öneminden bahsetti. Araştırma ve tasarım sürecinde eleştiri aldığı noktalardan da bahseden Kazokoğlu,”Doğru bildiğinizden şaşmayın. Siz mühendis olacaksınız okuduğunuza inanın ve kimsenin dolduruşuna ya da eleştirisine takılmayın.” dedi.

Öğrencilerimize tecrübelerinden bahseden Kazokoğlu,” Önce öğrenin ve öğrenebildiğiniz bütün kitapları okuyun, öğrenmeden hiçbir işe başlamayın. Plansız yola çıkmayın. Bir işi okuyarak değil yaparak öğrenirsiniz ve içinde bulunduğunuz zamanı çok iyi değerlendirin. Okul bitirmekle her şey bitti sanmayın. Mühendisseniz ömür boyu öyle kalın. İyi geçimli olun, empati kurun, insanlarla uzlaşıcı olun, kişileri değil konuyu tartışın ve en önemlisi hatalarınızı kabul etmeyi bilin.” diyerek öğrencilerimize nasihatte bulundu.

Otomat yazılım ve dizaynının icadıyla ilgili detaylı bilgi vererek öğrencilerimize projenin içeriğini anlatan Kazokoğlu, projenin kaç yılda tamamlanıp faaliyete geçtiğini anılarından örnekler vererek anlattı.