FSMVÜ | Bilişim Teknolojileri Derneği Açılış ve Tanıtım Programı Üniversitemizde Yapıldı.
  Bilişim Teknolojileri Derneği Açılış ve Tanışma Programı, 27 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 14:00’te Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesinde yapıldı.

Programa bilişim alanında faaliyet gösteren, aralarında iş dünyası, akademisyenler, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütleri ve basından temsilcilerin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Bilişim Teknolojileri Derneği Bşk. Yardımcısı Emre Kunt, programda yaptığı konuşmasında 2012 yılı Mart ayında derneğin kurulduğunu, bugüne kadar derneğin organizasyonel yapılanmasının tamamladığını belirtti. Kunt derneğin faaliyetlerini hazırlanan planlar doğrultusunda, kurulan araştırma merkezleri aracılığı ile yürüteceğini ifade ederek bu programın derneği tanıtmak ve ilgililerle tanışmak maksadı ile düzenlendiğini söyledi.

Programda daha sonra Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yılmaz Çamurcu bir konuşma yaptı. Üniversite olarak sanayi ve sivil toplum örgütleri ile sürekli iş birliği içerisinde olduklarını hatta Bilişim Teknolojileri Derneği ile birlikte İSTKA’ya yaklaşık 300 bin TL bütçeli ortak proje sunduklarını ifade etti. Eğitimde yeni bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu, bu dönüşüme endüstrinin de katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çamurcu, en büyük hedeflerinden birinin bilişim endüstrisinin ihtiyaçları ile örtüşen, tasarım ve araştırma odaklı mühendisler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ise yeni ve genç üniversite ile yeni ve genç bir derneğin bu programda buluştuğunu söyleyerek sözlerine başladı. Prof. Yılmaz, birkaç anekdot ile sözlerine devam etmek istediğini belirterek 1970’li yıllarda İngiltere’de doktora yaparken Science Museum’da İngilizlerin ürettiği
30 ton ağırlığında dirençli, lambalı kocaman bir bilgisayar olan, 2. Dünya Savaşı sırasında icad edilen “Mark Computer” ı gördüğünü ve bu bilgisayarın fiyatının o zaman 30 Milyon TL değerinde olduğunu söyledi. Şimdi 100 gramlık cep telefonunun kat kat daha üstün bilgi işlem kapasitesinde olduğunu ifade ederek bilişimin hızlı geliştiğini, şaşırttığını belirtti.
Prof. Yılmaz, Bilişim Teknolojileri Derneği’nin çabasını kutladığını, ortak projeler geliştirmek istediklerini, girişimcilik ruhunu birlikte canlandırmak istediklerini, patent alan, özgün ürünler üreten girişimciler yetiştirmek istediklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Derneğin araştırma merkezlerini ve çalışma metodolojisini Bilişim Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Zeyd Gülesin anlattı. Bilişim dünyasının gündemindeki en yoğun konuları değerlendirdiklerini; bunun sonucunda Bilgi Güvenliği, E Ticaret ve Mobil Teknolojiler olmak üzere dernek bünyesinde 3 tane Araştırma Merkezi kurduklarını söyledi. Gülesin, Bilişim Teknolojileri Derneği’nin çalışmalarını yürütürken Üniversite, İş Dünyası, Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Örgütlerinin içinde bulunduğu paydaşlar ile doğrudan iletişim halinde olacağını söyledi.
Araştırma Merkezleri’nin 3 aşamalı bir çalışma stratejisini benimsediğini belirten Gülesin, ilk aşamanın “Durum Analizi” olduğunu bu aşamada araştırma merkezlerinin öncelikle kendi alanlarındaki güncel uygulamaların teknolojik, ekonomik ve sosyal boyutlarına ait incelemeler, tahliller yapıp elde edilen bulguları raporlaştıracağını söyledi.   İkinci aşamanın “Fikir Atölyeleri”ni içerdiğini, burada geleceğe yön vermek amacıyla bütün düşüncelerin değerlendirileceği düşünce platformlarının oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti. Zeyd Gülesin, son aşamanın ise “Projelendirme/Uygulama” olduğunu, fikir atölyelerine ait çıktıların bu aşamada ürüne dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar yapılacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Program plaketlerin takdimi sonrası Yenikapı Mevlevihanesinin avlusunda yapılan ikram ve tanışma etkinliği ile sona erdi.

. . .