Big Data Dünyası Semineri

9 Mart 2018

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün başlattığı seminerler dizisinin ilki “Big Data Dünyası” başlığıyla Haliç Yerleşkesi’nde yapıldı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisi, big datadan temiz kod tasarımına, siber saldırılardan chatbota; bilgisayar teknolojileriyle ilgili çalışmalar yürüten uzman isimleri ağırlamaya başladı.

“Big Data Dünyası” başlıklı ilk seminerde, Vodafone Teknoloji Büyük Veri Çözümleri Birimi Müdürü Uçkun Serkan Uçkunlar konuşmacı olarak yer aldı. Uçkunlar, big veri teknolojilerinin insan hayatına getirdiği yeniliklerden bahsederken, Vodafone’da kullanılan big veri uygulamalarından ve bu alanda çalışmayı düşünen öğrencilerin hangi konularda kendilerini geliştirmesi gerektiği gibi konulardan da söz etti.

Soru-cevap faslı ile devam eden seminer, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Yılmaz Çamurcu’nun Uçkunlar’a hediye takdimiyle sona erdi.