Arş. Gör. Mahmud Esad ARAR Türk Konseyi 2. Genç Liderler forumuna katıldı.

Türk Konseyi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde düzenlenen foruma, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan genç liderler ve bu ülkelerin gençlik ve spor bakanlıklarından yetkililer katılmıştır. Forumda, Türk Konseyi üyesi ülkeler arasında gençlik alanında yapılacak projeler değerlendirilirken, Türk Konseyi Gönüllüler Grubu oluşturulması öncelikler arasında belirtilmiştir. Dil, tarih, coğrafya, kültür ve ortak geçmiş konularında tematik çalışma ve projeler gerçekleştirmeye devam edilecektir.  Üçüncü Genç Liderler Forumu'nun, gelecek yıl Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Türk Dünyası 2019 kültür başkenti ilan edilen Kırgızistan'ın Oş kentinde yapılması planlanmaktadır. Türk Konseyinin Türkistan etkinlikleri çerçevesinde ayrıca Yesevi  Üniversitesinde düzenlenen Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali, geçit töreni ve halk oyunları gösterileriyle üye devletlerden genç sanatçılar katılmıştır.