Alüminyum Sektör Paydaşları Buluşma Toplantısı Gerçekleşti

Alüminyum Sektör Paydaşları Buluşma Toplantısı 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü organizasyonunda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin katıldığı toplantıda Savunma Sanayi Müsteşarlığı, KOSGEB, Trakya Kalkınma Ajansı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, TÜDEP (Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği), GALSİAD (Girişimci Alüminyum Sanayicileri ve İş Adamları Derneği), THY Teknik A.Ş., TUSAŞ/TAİ, Aselsan A.Ş., Roketsan A.Ş., MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu) ile  birlikte bölgede faaliyet gösteren çok sayıda alüminyum firması yer aldı.

Toplantı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Gönül, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül AKDOĞAN EKER’in “Alüminyum’un Sanayide Kullanım Alanları ve Önemi” sunumunun ardından Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Koç “Dünya’da ve Türkiye’de Alüminyum” başlıklı sunumunda sektörün problemlerini ve çözüm önerilerini katılımcılar ile paylaştı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, THY Teknik A.Ş., TUSAŞ/TAİ, Aselsan A.Ş., Roketsan A.Ş. ve MKEK sektörlerinde alüminyumun kullanım alanlarını ve ihtiyaçlarını bildiren sunumlar gerçekleştirdi. Çok sayıda kamu kuruluşu, akademisyen ve sanayiciyi bir araya getiren toplantı sektörel problemlerin ve çözüm önerilerinin tartışılmasıyla sona erdi.