Alüminyum İmalat Teknolojileri Eğitim Araştırma Test Merkezi Projesi
Üniversitemiz ile Girişimci Alüminyum Sanayiciler ve İş Adamları Derneğinin (GALSİAD) ortaklaşa tasarladığı Alüminyum İmalat Teknolojileri Eğitim, Araştırma, Test Merkezi Projesi,  İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Kabul edilen projemizin  amacı: Alüminyum üretimi (ekstrüzyon, yassı mamul ve döküm) yapan firmaların özellikle havacılık, savunma sanayi ve otomotiv gibi alanlarında farklılaşmalarını sağlayacak ürün geliştirme faaliyetlerine katkı sağlanması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde bir eğitim araştırma ve test merkezinin oluşturulmasıdır.

Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Programı (UMEP) projesi ile sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik ara eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda teknik ara eleman eğitim modeli üzerinde durularak kapsamlı bir eğitim programı hazırlanmıştır. Projemiz İstanbul Kalkınma Ajansına başvuru yapan 400 proje arasında yapılan değerlendirmede desteklenmeye değer görülen 44 proje arasında yer aldı.