Üniversitemiz, Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM) Eğitim faaliyetleri kapsamında İstanbul kalkınma Ajansı desteği ile konuşmacı olarak, Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin YILMAZ’ın sunumuyla “Alüminyum Billet Döküm Teknolojisi, Billet Kalitesinin Belirlenmesi ve Son Ürüne Etkileri”  konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminerde alüminyum sektöründe ekstrüzyon yönteminde hammadde olarak kullanılan alüminyum billeti hurdadan ve yarı mamulden itibaren üretim aşamalarını ve bu aşamalarda dikkat edilmesi gereken noktalar belirtildi.

Özellikle ergitme işlemleri ve döküm işlemleri sırasında oluşan hataların nihai ürüne etkileri anlatıldı. Billet kullanan ekstrüzyon tesislerinin karşılaşabilecekleri hammadde kaynaklı hatalardan bahsedildi. Billet dökümünde geliştirilen yeni yöntemler ve hedeflediklerinden bahsedildi. Seminere çok sayıda sanayici, akademisyen ve öğrenciler katıldı.